Hvor mye koster en benkeplate?

Hvor mye koster en benkeplate er et ganske vanskelig spørsmål å svare på. For å være ærlig, det er en av de mest stilte spørsmålene vi får, og det er nesten like vanskelig å svare på som “hvor mye koster en bil”? Biler kommer i en rekke modeller, farger og kvalitet, samme er med benkeplater.

Det første skrittet er å lage et budsjett for en ny benkeplate, neste trinn ville være å finne benkeplaten som passer budsjettet og dine behov. Leverandører priser benkeplater ulikt, noen tilbyr en større pakke – for eksempel både kjøkkenmøbler og benkeplate. Dette tilbuder er ganske vanlig og, det betyr at man får produsert kjøkkenmøbler og benkeplater samtidig. Dette er en slags totalløsning, men dessverre tar ikke denne løsningen hensyn til særegenheter som ujevnheter i vegger, utsikt, lysforhold i kjøkkenet m.m. Du får heller ingen personlig veiledning og faglige råd om hva som vil fungere best med akkurat ditt kjøkkenrom.

Er prisene inkludert montering?

Alle prisene du finner på nettet – også hos oss er kun kvadratmeterpris for selve benkeplaten. Diastone tilbyr både oppmåling og montering av benkeplaten på førespørsel. Vi tar hensyn til hver minste detalj på kjøkkenet ditt for å få det beste sluttresultatet! Joda, det er dyrere å bestille skreddersydde benkeplater, men husk at du betaler for en benkeplate som er laget spesielt for kjøkkenet ditt, etter din smak og ditt behov.

Hos Diastone går du deg ikke vill i en jungel av materialer. Alle våre benkeplater kan du finne under materialer og produkter. Etter du har opplyst målene på benkeplaten du ønsker gir vi deg også et overslag på hva nøyaktig oppmåling og profesjonell montering vil koste.

Kompositt Benkeplater

Kvarts serie Diastone inneholder hele 93% av kvarts! Benkeplater med lavere innehold er ikke like ripebestandig og holdbare.

Kvarts benkeplater kommer i en rekke farger. Vanligvis er kvarts benkeplate laget av 85%-93% naturlig knust kvarts og 15%-7% polyester harpiks og farge pigmenter. Det både føles og ser ut som sten og består jo faktisk nesten bare av naturlig knust kvarts, men er ikke helt varmebestandig siden det er et komposittmateriale. Derfor anbefaler vi at du legger noe Under varme kjeler og panner før du setter den på benkepaten. Alle typer benkeplater har sitt bruksområde og vedlikehold. Benkeplate i sten er ikke vedlikeholdsfritt og kvarts benkeplate er intet unntak.

Vi tilbyr stort utvalg av 20 mm tykk kvarts, noen typer benkeplater kan også bestilles i 30 mm tykkelse. Se på kjøkken inspirasjon!

Våre mest luksuriøse kvarts benkeplater starter fra 6600 kr.pr kvm.

De hvite og lyseste benkeplatene er vanligvis de dyreste. Noen ganger avhenger prisen også av kompleksiteten til mønsteret eller råvarekostnaden.

Diastone har sitt eget Diastone serie med høykvalitets kvarts benkeplater for en brøkdel av kostnadene til konkurrerende merker! Diastones mest foretrukne kvarts benkeplater etterligner marmormønster. Elegante mønstre i forskjellige farger og bakgrunner som gir kjøkkenet ditt akkurat det trenger, særpreg!

Granitt Benkeplater

Våre rimeligste pris på granitt benkeplater strarter fra 3300 kr. pr. kvm

Granitt er en vakker naturstein som kommer fra jorden. Du vil aldri se det samme mønsteret 2 steder! Det er som naturen har sitt fingeravtrykk på steinen, helt unikt! Selvfølgelig er det billigere og dyrere granittyper. Kostnaden for steinen avhenger av opprinnelse og tilgjengelighet.

Våre priser for high-end granitt benkeplater starter fra 6600 kr. pr. kmv

Disse benkeplatene har bemerkelsesverdige mønstre og fargekombinasjoner! Vår luksuriøse granitt kommer fra Sør-Amerika, fargekombinasjonene er fantastiske! Hvis du ikke er redd for farger og stilige mønstre, er dette en drømmebenkeplate for deg! Bare forestill deg at du lager mat rett på naturens skaperverk!

De fleste av våre benkeplater i granitt er 30 mm tykke, noen typer kommer i 20 mm tykkelser. Granitt er perfekt for en stor familie! Granitt er varmebestandig, ganske motstandsdyktig mot riper og lett å vedlikeholde! Siden materialet er tykkere tåler den større belastning. Bare husk at den fremdeles kan sprekke hvis du går på den. For å beholde utseendet på benkeplaten over tid, vi anbefaler kundene våre å bruke et spesiell vedlikeholdssett. Det samme gjelder for marmor og kvarts.

Kantprofiler

Kvarts og granitt kan ha forskjellige kantprofiler. Det kommer an på hvilken tykkelse du ønsker. Vårt mest populære valg blant kundene er firkantet kantprofil, stilig, moderne og prisgunstig. Du kan ha firkantet profil på alle tykkelser (12, 20 og 30mm) og materialer. Avrundet og halvrundet kantprofil er også svært populære valg. De gjør kantene på benkeplaten mykere. De mest eksklusive kantprofilene er hainese og antikk. Det er en tidkrevende prosess å lage disse profilene, og derfor de er dyrere. Det tar ca 5x lengre tid å lage en antikk kantprofil en firkantprofil. Noen av detaljene må håndlages, og resulatet er i en klasse for seg selv! Så hvis du vil ha den klassiske designen på kjøkkenet ditt, er den rette kantprofilen for deg!

I det siste er det blitt populært å velge pålimt kantprofil på granitt og kvarts. Ikke vær redd for å spørre oss om dette alternativet! Vi sager den synlig kanten på benkeplaten under 45 grader og limer lang stripen av det samme materialet på kanten, skjøten vil være skjult i firkantet profil. Slik blir en 20 mm tykk benkeplate lettere, men pålimt kantprofil vi lgi et tykkere utseende på benkeplaten! Pålimt kant er ikke den billigste, men det vil spare deg mye penger hvis du vil ha robust utseende!

Keramiske Benkeplater

Våre keramiske benkeplater strarter fra 3900 kr. pr. kvm

Keramiske benkeplater er nytt på markedet. Hos Diastone kan du bestille en 12 mm tykk benkeplate eller 12 mm tykk benkeplate med pålimt kant. En 12 mm tykk keramisk benkeplate kan bare ha en type kantprofil og det er firkantet kantprofil. Dessverre kan du ikke ha andre typer kanter fordi materialet vil ødelegges i produksjon. Med en pålimt kantprofil får du et tykkere utseende på benkeplaten din. Vi sager den synlig kanten på keramisk benkeplaten under 45 grader og limer lang stripen av det samme materialet på kanten, skjøten vil være skjult i firkantet profil. Benkeplater laget av keramikk er varme- og ripebestandige, perfekt for en person som elsker å lage mat på store overflater!

Våre priser for high-end keramiske benkeplater starter fra 5100 kr. pr. kvm

De dyrere keramiske benkeplatekostnadene kommer fra kompleksiteten på overflatemønster og produsent (merke). Vanligvis har keramiske benkeplater et identisk mønster, slik at du trenger ikke å bekymre seg for fargelikheten når du bestiller store overflater (eller hvis du trenger mer enn en plate til kjøkkenoverflate). Hos Diastone gjør vi altid vårt best å matche mønstet på benkeplaten din!

Vi gir 5-års garantii på vår oppmålingstjeneste, transport og montering. Skulle det oppstå noe i prosessen vil vi alltid fikse det og levere best mulig produkt!

Hvis du vurderer å bygge nytt kjøkken eller fornye det gamle ta gjerne kontakt! Vi vil gjerne hjelpe deg med gode råd og konkurransedyktige priser underveis i dine planer.

 

Se vårt utvalg HER

+47 21 07 50 35
salg@diastone.no

 

27.03.2020