Benkeplater i marmor

Benkeplater i marmor bringer luksus til hjemmet ditt

Benkeplater i marmor gir et svært luksuriøst og elegant inntrykk. Av den grunnen er det mange som synes at til tross for begrensningene som benkeplater i marmor setter, er denne natursteinen en av de beste valgene blant moderne benkeplater.

På grunn av sitt rike utvalg av farger og mønstre ble marmor allerede brukt i det gamle Roma, der for eksempel Pantheon-tempelet ble bygd av marmor, og Michelangelos marmorskulptur David er også et kjent eksempel. Det er opprinnelig kalkstein som har krystallisert seg til marmor i de dypere lagene av jordskorpen i nærheten av lava. Marmor regnes for å være den mest elegante natursteinen.

Marmor har fått navnet sitt fra det greske ordet marmaros eller utmerket. Den brukes som både byggemateriale og dekorativ stein. Som benkeplatemateriale er marmor veldig populær og mye brukt. Til tross for noen praktiske begrensninger, det et materiale som krever oppmerksomhet og omsorg, ønsker mange at kjøkkenet deres skal dekoreres med benkeplater i marmor. Mønstrene til marmor er alle forskjellige ettersom den utvinnes fra jordskorpen. Dette gjør hver marmorplate unik. Strukturen og fargen på marmor avhenger av regionen den utvinnes fra.

Benkeplater av elegant Carrara-marmor

Det er sannsynligvis ingen andre steiner som er like godt kjent og elsket som Carrara-marmor av italiensk opprinnelse. I årtusener har Bianco Carrara vært et symbol på tidløs og unik luksus. Det  er ikke bare den respektfulle fortiden til denne stilige steinen som er spesiell, men også at den har holdt ut motetrendene – bestandigheten til Bianco Carrara, den gjennomskinnelige overflaten og skjønnheten som glitrer i lyset, er evig. Se på kjøkken inspirasjon!

 

Den subtile elegansen og karakteren til årene tegnet av naturen, er mineraler båret fram med vann, krystallisert og stivnet i steinen da væsken fordampet. Det årete mønsteret, renheten til steinen og den hvite eller blågrå fargen er fortsatt kjennetegnene som Carrara-marmoren klassifiseres etter. Ren kalkmarmor er som regel ganske lett, og akkurat det er hovedtrekket til høykvalitetsmarmor fra Carrara-regionen.

I tillegg til Carrara-marmor kommer den mer eksklusive Calacatta-marmoren også fra Carrara-gruven. Den karakteriseres av et sjeldnere, men mer robust og bredere mønster som kan være grå, grønnaktig, brun eller til og med gulaktig-gyllen (Calacatta Gold). Siden Calacatta med sitt mer intense mønster er lettere å kombinere for å fylle et stort areal eller til og med installere som en speileffekt, har den blitt en favoritt for mange interiørdesignere.

Det blir stadig vanskeligere å finne stein med den beste renheten, og det er grunnen til at prisen på marmor stiger år for år. Carrara-marmor med ren, hvit undertone er nesten to ganger så dyr som marmor med grå undertone, noe som ikke betyr at den grå marmoren er mindre eksklusiv. Den økende etterspørselen spiller selvfølgelig også en rolle i prissettingen – det er flere og flere som ønsker langvarige materialer til kjøkkenet eller badet, materialer med en verdi som ikke synker over tid.

Nero Marquina og Verde Guatemala

I tillegg til den klassiske hvite Bianco Carrara-marmoren kan du også velge den svarte Nero Marquina-marmoren fra Spania eller den vakre grønne Verde Guatemala-marmoren fra India.

Nero Marquina er en iøynefallende spansk marmor med hvite linjer på svart bakgrunn. Den passer til enhver kombinasjon, er stø og solid. Nero Marquina anbefales ikke for bruk på kjøkkenet, siden det er en type stein som lett kan ripes og slites raskt ut når den brukes mye. Den egner seg bedre for badet eller vinduskarmene.

Verde Guatemala er en fantastisk blågrønn marmor med mørke, til og med svarte linjer. Denne steinen minner samtidig om den grønne regnskogen og det mørke grønnblå havet. Skjønnheten til Verde Guatemala pryder ethvert rom, men er ikke så godt egnet til kjøkkenet med høy bruksintensitet.

 

Selv om Verde Guatemala er mindre porøs og litt mer ripebestandig enn Carrara-marmor, anbefaler vi denne vakre marmoren helst for visuell nytelse. Denne vakre marmoren egner seg som kjøkkenbenkeplate dersom den som innreder kjøkkenet, er klar over egenskapene til steinen og kan vie mer tid til vedlikehold av marmorbenkeplaten.

Det finnes flere andre eksklusive marmorer som Calacatta, Calacatta Oro, Statuario, Statuarietto, Carrara Venatino, Arabescato m.m.

Bare fantasien setter grenser

Når du bestiller en benkeplate i marmor, er det lurt å først dra til salongen for se på materialet med egne øyne. Marmor er naturens kunstverk og hver marmorplate har sin egen farge og sitt eget mønster. Det som for den ene er for mønstrete, «livlig» og mørkt, er for lyst og kjedelig for den andre. Marmor kan også brukes i produksjon av gulvfliser, trapper, vinduskarmer, sofa- eller spisebord. Men også som en stein foran peisen og alle andre steder – uansett hva du kan tenke deg laget av stein.

Sjekk utvalget vårt!

Marmor benkeplater

Ble du interessert  i benkeplater i marmor?

Kontakt oss og sammen finner vi en løsning som passer deg!

Be om et tilbud

05.04.2022