Storm Negro keramikk utekjøkken

Et smakfullt utekjøkken skaper den riktige sommerstemningen!

Vi drømmer gjerne om varme sommerkvelder med venner i et koselig hagekrok med grilling eller ved bålet. Med et smart planlagt og smakfullt innredet utekjøkken er det enkelt å skape en herlig middelhavsatmosfære hjemme.

Noen ganger er litt nok

Hvis hagen ikke er veldig stor eller hvis du har planer om å følge trenden og utvide bedet for å dyrke mer mat selv i sommer, kan du også starte å sette opp et utekjøkken med å plassere en solid grilløy i hagekroken. Dette er kanskje nok til å begynne med. Du kan nyte de lekre godbitene, enten sittende på verandaen eller på piknikteppet på plenen hvis det ikke er nok plass. Når du velger benkeplaten til grillen, er det lurt å vurdere en slitesterk og pen steinplate som tåler regn, vind eller sol og som ikke blir skadet av fettsprut eller rengjøringsmidler. Fra Diastones utvalg finner du en rekke forskjellige fargekombinasjoner slik at du kan velge en løsning som du både liker godt og som passer til hagen din.

Et utekjøkken som vil tjene deg i årevis

Hvis du derimot har godt med plass og vil nyte hagekjøkkenet i mange år framover, er det verdt å ta seg tid og tenke på kjøkkendesignet. Denne investeringen vil utvilsomt lønne seg, for utekjøkkenet vil være hjertet i hele husholdningen hver sommer de neste årene – venner vil gjerne komme på besøk og det vil alltid være aktiviteter å glede seg over på kjøkkenet. For eksempel er det å koke syltetøy ikke lenger en ubehagelig utfordring, men på det åpne kjøkkenet blir til et kreativt eksperiment for hele familien. Matlaging på utekjøkkenet er helt enkelt noe du ikke vil gi opp når du en gang har prøvd det!

For at utekjøkkenet skal tjene deg på best mulig måte, skal du velge materialer som er værbestandige, som verken slites lett eller blekes av sol og regn. Den nordiske sommeren er kort, men utekjøkkenet skal stå i hagen gjennom hele året, så utseendet påvirkes av alle fire årstider. Du kan for eksempel lage en peis eller en ovn av teglstein, eller hvorfor ikke bruke detaljene til et gammelt steingjerde. Skorsteinen må være tykk for god trekk. Med tanke på brannsikkerhet skal du legge steinfliser foran ovnen, andre steder på utekjøkkenet kan du også bruke tre, men i dette tilfellet må det behandles slik at den blir værbestandig.

Utekjøkkenet – perlen i hagen din

Det lønner seg uten tvil å installere vask og vann på utekjøkkenet, for det er ingen som gidder å løpe inn med skitne tallerkener på koselige sommerkvelder. Du kan imidlertid skylle av det største fettet i vasken på utekjøkkenet og eventuelt vaske dem ordentlig senere i oppvaskmaskinen. På utekjøkkenet skal man selvfølgelig også ha en benkeplate der man kan forberede kjøttet eller skjære opp grønnsakene til grilling, men kanskje til og med sette syltetøyglassene på rekke og rad for nedkjøling.

Med andre ord, når du skal ha et solid utekjøkken, trenger du også en ordentlig benkeplate som tåler både varme og kulde og som ikke blir ødelagt utendørs. Diastone-teamet anbefaler at du vurderer å bruke granitt eller keramikk på utekjøkkenet ditt. Granittflater har en mørkere fargenyanse og er dermed best egnet til et skjermet utekjøkken med tak over. Fargespekteret på keramiske flater er bredere og derfor vil selv de mest krevende kundene finne en løsning som passer dem. Hvis du derimot foretrekker en kunststein som også er 100 % grønn, er det lurt å se på Diresco-kvarts i stedet. I alle fall er benkeplaten i stein det sikreste valget på utekjøkkenet og vil tjene deg utmerket i årene som kommer.

I tillegg til benkeplaten er Diastones steinplate også perfekt som et spisebord på utekjøkkenet. Den ser både bra ut og er praktisk, siden et steinbord vil vare i flere tiår som et familiearv som kan videreføres fra generasjon til generasjon. Ved steinbordet kan man ta imot selv de mest verdige gjestene! Marmorbordplaten er spesielt vakker, men du finner også fine kvarts– og kvartsittplater i Diastone-utvalget, som prikken over i-en som spisebord på utekjøkkenet.

Selv om Diastone ikke bygger utekjøkkener selv, vil vi gjerne gi deg råd om valg av passende benke- eller bordplate og hjelpe deg med å tilpasse den til ditt utekjøkken.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss og be om et tilbud!

Be om et tilbud!

06.05.2022