crea-beton-light-3

Diresco kvartskompositt: 100 % naturlig og UV-bestandig

Diresco-kvarts eller -kvartskompositt er et veldig sterkt og presentabelt materiale, det har til og med blitt sammenlignet med diamant. Diresco-teamet har ved hjelp av en spesiell teknologi satt naturlige ingredienser sammen til et solid benkeplate-materiale som egner seg til å dekorere både kjøkkenet og badet.

Den eneste produsenten av kvartskompositter i Nordvest-Europa

Diresco er en belgisk familiekonsern grunnlagt i 2003 av Chris Schelfhout og hans sønn Dirk i Limburg provins i Nederland. Selskapet tar ikke bare hensyn til sine produkter og kunder, men også til miljøet og naturen. Sakkyndig investering i selskapets utvikling og fokus på innovative løsninger har hjulpet Diresco til å bli en nøkkelaktør i det internasjonale kvartskomposittmarkedet. Med en produksjonskapasitet på opptil 4000 m² per arbeidsdag, er selskapet den eneste produsenten av kvartskompositter i Nordvest-Europa. Man kan til og med si at navnet Diresco er synonymt med kvalitet. 50 % av produksjonen deres blir eksportert.

Hva er kvartskompositt og hvorfor passer det til bruk på kjøkkenet?

På grunn av den unike produksjonsprosessen er kvartskompositt et ikke-porøst materiale, det absorberer ikke væsker og er derfor svært hygienisk. Dette lar deg sikre et eksemplarisk rent miljø på kjøkkenet. Selv om materialet er ripe- og varmebestandig, bør man bruke skjærebrett for å opprettholde den vakre overflaten i lang tid, og gryteunderlag for å forhindre misfarging av materialet når man setter varme gryter på benkeplaten. Man skal ikke heller sitte eller tråkke på overflaten, siden svakere områder som ikke er støttet, for eksempel kantene på benkeplaten, kan briste under belastningen.

Kvartskompositt er en blanding av små kvartspartikler som utgjør 94 %, og harpiks og fargestoffer som utgjør 6 %. Kvartsgranulene blandes til en jevn masse og legges i en form, deretter vibreres og trykkes luften ut, presses og varmes opp til cirka 80 – 90 grader. Etter det blir materialeoverflaten polert og kalibrert til riktige dimensjoner og riktig tykkelse. Vennligst kontakt Diastone for å bestille benkeplater i kvartskompositt.

Ideelt for utendørs bruk

Er du en av dem som drømmer om et skreddersydd utekjøkken med fantastisk design? Har du vurdert å bruke solid marmor, klassisk mørk naturstein eller et materiale som skinner i solen? Har du da også tatt i betraktning at solens skadevirkninger kan ødelegge benkeplaten til utekjøkkenet? Takket være den innovative D-Quartz UV-teknologien er kvartskompositt UV-bestandig og som skapt for utendørs bruk.

Uansett hvilken farge kvartskompositt du velger, er din Diresco-benkeplate fortsatt “grønn”. Dette takket være BIO UV-teknologien som brukes i produksjon av benkeplatematerialer i kvartskompositt der BIO-harpikser av vegetabilsk opprinnelse med UV-stabilisatorer tilsettes til naturlige kvartsgranuler. BIO-UV-teknologien gjør D-Quartz unik, du kan være sikker på at utekjøkkenet ditt med en benkeplate i kvartskompositt forblir vakkert i lang tid selv under utendørs forhold.

Tips for vedlikehold

Siden „forebygging alltid er bedre enn behandling“, er det lurt å tørke bort fett, matrester og all væske som har havnet på benkeplaten så raskt som mulig. På denne måten kan du nyte det luksuriøse utseendet til kjøkkenet ditt i mange år fremover.

Ikke bruk rengjøringssvamper som inneholder abrasive materialer eller stål for å rengjøre kvartskompositt. Ikke heller alle rengjøringsmidler er egnet til det. som rengjøringsmidler for ovner, løsemidler og andre midler med pH > 10.

Benkeplater i kvartskompositt er ekstremt enkle å vedlikeholde, men de må gjøres riktig for å sikre lang levetid på overflaten. Derfor er det en god idé å bruke et vedlikeholdssett for kvartsoverflater. Etter at du har brukt det, ser benkeplaten ut som ny.

Du finner følgende Diresco-materialer i Diastones utvalg:

 

Interessert i benkeplater i Diresco kvartskompositt?

Kontakt oss og sammen finner vi en løsning som passer deg!

Be om et tilbud

 

25.05.2022