Pleie av keramiske benkeplater

Keramikk er et materiale som er framstilt av hundre prosent naturlige komponenter og som er høyt skattet i moderne hjemmeinnredning. En slik benkeplater lages av en keramisk plate bearbeidet ved høy temperatur, som blir skåret i ønsket størrelse før kanter og overflater bearbeides.

Keramiske benkeplater er motstandsdyktige mot riper, og de er også varmebestandige og absorberer ikke væsker. Disse benkeplatene er særlig godt egnet i hjem med små barn eller kjæledyr, ettersom de er enkle å rengjøre og ved riktig pleie beholder sin skjønnhet i flere tiår.

Daglig rengjøring

For daglig rengjøring anbefaler vi bruk av en fuktig klut (mikrofiber), varmt vann og etter behov rengjøringsmiddel med nøytral pH-verdi, svakt alkalisk (pH 8-10) eller svakt syreholdig (pH 4-6). Sterkt sure rengjøringsmidler eller midler som inneholder blekende stoffer bør ikke benyttes til rengjøring av keramiske benkeplater. Den keramiske overflaten er også følsom for skurende materialer.

Forebygging og fjerning av flekker

For å sikre en keramisk benkeplate lang levetid bør den beskyttes omhyggelig mot flekker. Unngå at kjemikalier og etsende midler havner på benkeplaten. Den enkleste måten å unngå flekker er å fjerne smuss umiddelbart så det ikke får tørke eller bli absorbert i materialet. For rengjøring bør det holde med fuktig klut, vann og vaskemiddel.

Kraftigere flekker anbefaler vi å fjerne ved hjelp av spesielle pleie- og rengjøringsmidler for keramiske overflater. Etter bruk av rengjøringsmiddelet anbefaler vi å vaske benkeplatene igjen med vann og vaskemiddel.

Forebygging av varmeskader og riper

Benkeplater av keramiske materialer er varmebestandige – kokekar tatt rett fra ovnen endrer ikke fargen på overflaten og skader den ikke.

Keramisk materiale er svært motstandsdyktig mot riper, men vi anbefaler likevel også å bruke skjærefjøler beregnet for formålet. Tunge fallende gjenstander eller slag mot benkeplaten bør også unngås.

Langsiktig vedlikehold

Keramiske benkeplater krever ikke impregnering, da de ikke absorberer væsker.

26.09.2014