Benkeplater av stein til hjemmet ditt!

Benkeplater i stein er veldig populære og markeds-andelen øker kraftig på bekostning av mindre holdbare alterantiver som laminat og tre. Benkeplaten øker verdien på boligen din.

GRANITT, KOMPOSITTSTEIN, KERAMIKK, MARMOR  OG KVARTSITT

De viktigste bergartene vi bruker for å lage benkeplater til kjøkken og andre spesielle løsninger er granitt, komposittstein, keramikkmarmor og kvartsitt. Hver av dem har sine egne foretrukne bruksområder, som bestemmes av strukturen til steinen.

Gebyr kommer i tillegg til prisene for kutting og behandling

Komposittstein

Keramikk

Hos diastone finnes det flere forskjellige stein typer

Naturlig materialer (naturstein): granitt og marmor. Bearbeidet materialer (komposittstein): kvarts og keramikk.   De fleste steinmaterialer passer til både innendørs og utendørs bruk (unntatt kvarts) og er et utmerket materiale til å lage benkeplater, trapper, bord, vinduskarmer og peisemantler. Steinmateriale er også bra for gulv-, vegg- og som fasadebelegg. Steinflater er enkle å vedlikeholde, og derfor er stein et veldig populært valg på kjøkkenet. Ved riktig vedlikehold vil de beholde sitt vakre utseende i mange tiår.

Benkeplater laget av naturstein

  Den største fordelen med på en benkeplate av naturstein er at hver plate har er et unik mønster og det kommer rett fra naturen. Naturstein er litt porøs i strukturen og den har små sprekker som er særegent for naturstein. For å bevare de vakre mønstrene i naturstein unngår vi å overbehandle produktene. Jo mer overflaten blir behandlet, jo mer åpnes porene i steinen og  jo mer blir den utsatt for ytre påvirkninger.

Hvorfor velge naturstein

  • Særegent mønster
  • Holdbar
  • Varmebestandig
  • Tidløs
  • Mulig å bruke ute

Benkeplater laget av komposittstein

Industrielle benkeplater av kvarts og keramikk er laget ved å presse eller rulle sammen. Steinmaterialet lages ved å blande sammen knuste natursteinen eller andre naturlige komponenter: leire, sand, maling og premer. Hardheten til steinmaterialet måles i henhold til Mohs-skalaen, hardheten refererer til materialets motstand mot riper. Det er ti trinn på skalaen. Jo høyere tall, desto mer motstandsdyktig er komposittsteinen mot riper.

Hvorfor velge komposittstein

  • Bredt utvalg av farger
  • Veldig sterkt materiale
  • Bestanding mot flekker
  • Ripebestandig
  • Lett å vedlikeholde

Tabellen nedenfor er en forenklet oversikt over hovedegenskapene til materialene. Bruk denne som en rettledning for å velge en benkeplate til kjøkkenet, bad, gulv eller fasade,

 
  Keramikk Kvarts Mørk granitt Lys granitt Marmor
Hardhet etter  Mohsi skala 8 6–7 7 6 4-6
Bestandighet mot flekker Svært godt Svært godt Svært godt Godt Under gjennomsnittet
Bestandighet mot riper Utmerket Svært godt Svært godt Svært godt Lav
Varmebestandighet Utmerket Godt Svært godt Svært godt Godt
Impregnering mot fuktighet Nødvendig Ikke nødvendig Nødvendig Nødvendig Nødvendig
Porøsitet % 0,01 0,01 0-0,2 0,2-0,5 0,3-0,5

Fant du ikke det du leter etter?

Kontakt oss og vi vil finne en løsning for deg.

salg@diastone.no / +47 2107 5035